sâmbătă, 12 septembrie 2009

Citeste!


Lectura te ajuta sa intelegi mai bine lume si pe tine insuti!

O cetate luminata,
Sta cu poarta descuiata,
Dar in ea nu pot pasi,
Decat cei ce pot citi.
[cartea]
Pot spune fara nici o urma de indoiala ca lectura te ajuta in capacitatea ta de gandire,dar nu trebuie sa facem din asta un scop in sine.
Tinerii din ziua de azi nu mai citesc la fel de mult cum faceau cei din mileniul trecut.
Consider ca lectura te ajuta nu numai la dezvoltarea vocabularului ci si in viata de zi cu zi,prin povata si concluzia pe care o deprinzi dupa ce ai citit.
Daca lectura are numai calitati atunci ce ar fi sa mai punem si noi mana pe o carte si sa o si citm din cand in cand?
Lectura te ajuta sa te descoperi,sa-ti gasesti idoli,exemple bune de urmat si calitati pe care ar trebui sa le aiba orice om.
Daca lectura este fundatia unei case,cand vrei sa construiesti ceva si nu ai fundatie,tot ce construiesti se darama,acelasi lucru este viata omului fara lectura,o gramada de caramizi care zac prafuite si slefuite de vant.
Inainte lectura era singurul mod prin care oamenii se informau si comunicau,neavand calculator,televizor si radio si totusi ei s-au descurcat,dar au inventat ceva nou toate aceste aparaturi performante din care se pot informa mai repede.
Spre deosebire de calculator,televizor,radio,cartea te ajuta mult mai mult.
Lectura niciodata nu-ti va face vreun rau.Toate beneficiile pe care le dobandesti dupa ce ai citit nu se vad pe moment ci pe parcurs.
Lectura te va duce intr-o lume ireala,fantastica,nu refuza aceasta invitatie nu ai nimic de pierdut,citeste!

Un comentariu: